Scheldelander Zeeuws spek

Door slager Rob van Velzen uit Krabbendijke

Mijn product

Scheldelander Zeeuws spek is een traditioneel Zeeuws plakje broodbeleg. Nadat ons Scheldelander Zeeuws spek is gezouten met gefilterd Oosterscheldewater, wordt het met grillkruiden en ketjap gemarineerd. Vervolgens wordt het spek langzaam en op lage temperatuur gebakken, wat zorgt voor de malse en zachte, licht zilte smaak.

 

Mijn tip

Neem een snee Zeeuws volkorenbrood, leg daar enkele plakken Zeeuws spek op en je hebt een lekkere, stevige lunch. Wat ook lekker is: enkele blokjes Zeeuws spek met mosterd voor bij de borrel.
 
  • Gepekeld met gefilterd Oosterscheldewater.
  • Langzaam en op lage temperatuur gebakken.
  • Gemaakt van 1 ster Beter Leven-varkensvlees.

schelander_zeeuws_spek_etiket