Magere rauwe ham

Door slager Ad Reinders uit Eindhoven

Mijn product

Na de oorlog werd steeds minder rookvlees verkocht vanwege de hoge prijs. Slager Reinders sr. is toen op zoek gegaan naar een goed alternatief. Naar een product dat toch mager was maar niet te duur. Het idee is ontstaan om magere rauwe ham te zouten en te roken. In die tijd verkochten veel slagers dit vlees als rookvlees, wat natuurlijk niet kan. Tot op de dag van vandaag is magere rauwe ham nog steeds een van onze meest verkochte hammen.
De magere rauwe ham wordt droog gezouten, waarna een periode van rijping volgt. Vervolgens wordt de ham gedroogd en ambachtelijk gerookt met zaagmeel van de eik en beuk. Rijpen, drogen en roken zorgen voor een heerlijk zachte, ouderwetse smaak.

 

Mijn tip

Deze ham is erg lekker op brood, bij een borrel, in een salade en als voorgerecht met meloen. Een meer gewaagde combinatie is ham met asperges. Probeer het eens. U zult verrast zijn.
 
  • Langdurig gerijpt.
  • Ambachtelijk gerookt met zaagmeel (eik en beuk).
  • Geen onnodige toevoegingen.

MAGERE--RAUWE-HAM