Limburgse zure pastei

Door slager Jack Keulen uit Hulsberg

Mijn product

Limburgse zure pastei is een typisch Maastrichts product. De pastei werd vroeger gemaakt van kalfsvlees. Alleen rijke mensen konden dat betalen. Tegenwoordig wordt de pastei gemaakt van varkensvlees. De pastei heeft zijn naam te danken aan de langzame garing in een bouillon van verse natuurazijn, kruiden en gelatine. Dat gebeurt al vijftig jaar zo. De natuurazijn en de kruiden geven de pastei een heerlijke, friszure smaak. Wat je ook proeft: een vleugje nootmuskaat.

 

Mijn tip

Limburgse zure pastei is het lekkerst op Limburgs zwart brood, eventueel met Limburgse mosterd en een augurk.
 
  • De receptuur al drie generaties oud.
  • De pastei is gemaakt van varkensvlees. De varkens worden gehouden door Limburgse varkensboeren.
  • Limburgse zure pastei is een typisch Maastrichts product.

Limburgse_zurepastei_etiket