Limburgse hoofdkaas

Door slager Jack Keulen uit Hulsberg

Mijn product

Limburgse hoofdkaas heeft meerdere benamingen. De Nederlandse benaming verwijst naar ’hoofd’, de Limburgse benaming ’huidvleisj’ naar de huid van het varken. De receptuur ontstond kort na de Tweede Wereldoorlog. De familie Keulen bereidt de hoofdkaas al drie generaties lang op dezelfde wijze met varkensvlees, varkenslever en zwoerd. Omdat we geen kleurzout toevoegen, is de hoofdkaas grijs. Kenmerkend is de volle, smeuïge smaak.

 

Mijn tip

Limburgse hoofdkaas is het lekkerst op Limburgs zwart brood, eventueel met Limburgse mosterd of azijn.
 
  • De receptuur is al drie generaties oud.
  • De hoofdkaas wordt gemaakt van varkensvlees. De varkens worden gehouden door Limburgse varkensboeren.
  • 1 ster Beter Leven-keurmerk.
Limburgs-Hoofdkaasje-JK