Limburgse hoofdkaas
De dorpsslagerij van Hulsberg is al jarenlang in handen van de familie van Keulen. Het vakmanschap is door de jaren heen meerdere malen bekroond. Beste slagerij van Nederland 2000-2001, uitverkozen tot 3-sterren slagerij van 2015-2016 en winnaar van de Gouden Slagers Ring zijn daarvan enkele voorbeelden.
Limburgse hoofdkaas
Een Streeckproduct van Ben Keulen, slager uit Hulsberg
Het receptuur ontstond kort na de Tweede Wereldoorlog. Varkensvlees, lever en zwoerd wordt gebruikt voor de hoofdkaas, omdat er geen kleurzout aan wordt toegevoegd is de hoofdkaas grijs. De Nederlandse benaming verwijst naar hoofd, de Limburgse huidvleisj, de huid van het varken. Al 3 generatie wordt de Limburgse hoofdkaas gemaakt.
Ben Keulen
Slager uit Hulsberg
Zoals de meeste mensen al weten heeft Ben al meer dan 20 jaar zijn eigen runderen (Belgische Blauwe) op zijn Limburgse weide rondlopen. Zijn runderen worden daar gemest zoals zijn grootouders ook al deden.
De tip van Ben
Het lekkerst op Limburgs zwart brood, eventueel met mosterd of azijn.