Limburgse balkenbrij stuks

Door slager Jack Keulen uit Hulsberg

Mijn product

Limburgse balkenbrij (kroeboet of panas in het Limburgs dialect) wordt tegenwoordig nog steeds op dezelfde wijze bereid als vroeger. Boekweitmeel, vers varkensvlees, vers varkensbloed en ui worden al roerend aan de kook gebracht. De toevoeging van kaneel geeft de balkenbrij een zoetige smaak. Balkenbrij is een mager product dat bovendien rijk is aan eiwitten en voedingsvezels.

 

Mijn tip

Bereid Limburgse balkenbrij als een biefstuk: twee minuten aanbakken aan beide kanten. Voeg eventueel stukjes appel toe.
 
  • Limburgse balkenbrij is gemaakt van vers varkensvlees. De varkens worden gehouden door Limburgse varkensboeren.
  • Twee minuten aanbakken aan beide kanten.
  • 1 ster Beter Leven-keurmerk.
Limburgse-balkenbrij-stuk-JK