Hausmacher leverworst met kruidnagel

Door slager Ton Aarnink uit Deventer

Mijn product

Hausmacher leverworst wordt speciaal voor het noorden van het land gemaakt met kruidnagel. Hier houden we van kruidnagel. Kijk ook maar naar de droge worsten uit Groningen, Friesland en Drenthe. Voor de hausmacher gebruiken we mooie levers, wangen en kruiden die ooit door de VOC naar Nederland zijn gehaald. De wangen worden eerst gerookt. Zo geven we de hausmacher een mooie rooksmaak die in het hele product te proeven is. Dan worden de wangen en de levers voorgegaard en gemengd met de bouillon, kruiden en kruidnagels voordat ze in de worst worden gedaan. Vervolgens garen we de worst nog een keer tot de juiste temperatuur. Na het afkoelen is de hausmacher klaar. Genieten!

Mijn tip

Vraag ook naar stukjes hausmacher van Ton Aarnink. Die zijn erg lekker bij de borrel.

  • Gemaakt in het noorden voor het noorden.
  • 1 ster Beter Leven-keurmerk.
HAUSMACHTER_MET_KRUIDNAGEL_DRENTSE