Haagse berliner
Jeroen van der Zalm is de derde generatie slager in zijn familie. Het vak is hem met de paplepel ingegoten.
Haagse berliner
Een Streeckproduct van Jeroen van der Zalm, slager uit Den Haag
Haagse Berliner is van oorsprong een Duitse leverworstvariant. Deze worst wordt gemaakt van fijn gesneden vlees, lever en kruiden, waaronder witte peper, kardemom, majoraan, foelie en gember. Door de jaren heen heeft mijn vader het recept van de Berliner verder verfijnd en aangepast, en zo is de echte Haagse Berliner ontstaan.
Jeroen van der Zalm
Slager uit Den Haag
Het slagersvak werd al met de paplepel ingegoten bij Jeroen. Toen hij jong was riep hij al dat hij slager wilde worden. Na een studie in een andere richting te heben afgerond is hij de opleiding tot slager gaan doen. Vanaf dat moment wist hij zeker dat hij zijn oudrers wilde gaan opvolgen.
De tip van Jeroen
Haagse Berliner is heerlijk om dun gesneden op een boterham te eten, maar is op de hedendaagse borrelplank ook niet meer weg te denken.