Gerookte hampunt
Hallo, Ik ben Lieuwe Nicolai worstmaker in hart en nieren. Ik heb samen met mijn vrouw Francisca Nicolai in 1996 de slagerij in Oosterwolde van mijn ouders overgenomen, ik ben de 4e generatie slager in de familie, mijn overgroot opa is in 1910 begonnen met deze familietraditie .
Gerookte hampunt
Een Streeckproduct van Lieuwe Nicolai, slager uit Oosterwolde
De gerookte hampunt is gemaakt van de dikke lende met staartstuk van het varken. De hampunt is licht gepekeld en verfijnd gekruid met gebroken jeneverbes, iets knoflook en laurier. En gerookt in de rook van smeulend beukenhout.
Lieuwe Nicolai
Slagerij uit Oosterwolde
We hebben een slagerij waarbij we ons volledig focussen op vers vlees, worst en vleeswaren “schoenmaker hou je bij je leest”. Dieren welzijn staat bij ons in een hoog vaandel, een koe hoort in de wei en een varken moet ook buiten kunnen scharrelen. In onze slagerij verwerken we uitsluitend Livar kloostervarkens en zijn daar ook onafhankelijk voor gecertificeerd.
In de worstmakerij werk ik met enkelvoudige specerijen en kruiden. Zo kan ik de producten precies afstemmen op de smaak van de consument. Door deze manier van werken ben ik regelmatig op vak wedstrijden in de prijzen gevallen.
De tip van Lieuwe de worstmaker:
Deze gerookte hampunt laat zich goed smaken op een Waldkorn bol vergezeld met een gebakken ei. Een plaats op de tapas schotel zal deze gerookte hampunt ook niet mis staan.