Gerookt spek
Nicolai in 1996 de slagerij in Oosterwolde van mijn ouders overgenomen, ik ben de 4e generatie slager in de familie, mijn overgroot opa is in 1910 begonnen met deze familietraditie .
Gerookt spek
Een Streeckproduct van Lieuwe Nicolai, slager uit Oosterwolde
Het gerookt spek wordt gemaakt van het buikspek van het varken. Het gerookte spek is licht gezouten en gerookt in de rook van smeulend beukenhout.
Lieuwe Nicolai
Slagerij uit Oosterwolde
We hebben een slagerij waarbij we ons volledig focussen op vers vlees, worst en vleeswaren “schoenmaker hou je bij je leest”. Dieren welzijn staat bij ons in een hoog vaandel, een koe hoort in de wei en een varken moet ook buiten kunnen scharrelen. In onze slagerij verwerken we uitsluitend Livar kloostervarkens en zijn daar ook onafhankelijk voor gecertificeerd.
In de worstmakerij werk ik met enkelvoudige specerijen en kruiden. Zo kan ik de producten precies afstemmen op de smaak van de consument. Door deze manier van werken ben ik regelmatig op vak wedstrijden in de prijzen gevallen.
De tip van Lieuwe de worstmaker:
Het gerookte spek is heerlijk op de Hollandse pannenkoek of met een gebakken eitje. Fijn gesneden en krokant gebakken is het gerookte spek ook een verassende crunch in een frisse salade.