Paul Vocking
Mijn naam is Paul Vocking. Ons (Utrechtse) bedrijf bestaat vanaf 1891 en is altijd van vader op zoon overgedragen. Dit maakt mij tot de 4e generatie Vocking in lijn. Afgezien dat ik van kleins af aan altijd al meeliep in onze slagerij en worstmakerij heb ik in 1997 het bedrijf van de derde generatie overgenomen. Uiteraard niet eerder voordat ik mijn opleidingen w.o. opleiding voor de Vleessector (= SVO) succesvol had afgerond.
Paul Vocking
Slager uit Utrecht
Ons bedrijf ontleent haar bestaansrecht aan H.N.A. Vocking, die in 1891 “Varkensslachterij H.N.A. Vocking” oprichtte. Van origine was deze ambachtelijke slagerij midden in de oude Utrechtse binnenstad op Steenweg 29 gevestigd. Vocking leverworst was de specialiteit van H.N.A. Vocking; dit recept is nog steeds authentiek.
In 1989 sloot slagerij Vocking haar deuren maar ging achter de coulissen met de worstmakerij en slagersactiviteiten onverminderd in de Utrechtse binnenstad verder. In 1995 zijn wij verhuisd naar een moderne productiefaciliteit op industrieterrein De Liesbosch, te Nieuwegein. Naast de productie van Vocking leverworst produceren wij andere producten zoals ‘Vocking” beefburgers, gehaktballen en diverse andere worstsoorten w.o. boerenleverworst en ambachtelijke slagersleverworst. Dit kan ook onder Private label. Ook grossieren wij in vleeswaren en maken wij op aanvraag alles op basis van kip, varken en rund.