Klaas Theo Smit
Klaas-Theo heeft het slagersvak in de genen. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij het ambachtsstokje over zou nemen van zijn vader en daarmee de lange traditie in de familie van slagers door zou zetten. Op de slagersvakschool werd het duidelijk dat hij veel talent had voor het ambacht van worst- en vleeswaren maken. Als beste van zijn klas werd hij uitgekozen om op de Europese vakwedstrijden mee te doen. Ook heeft hij in zijn jaren als slager veel prijzen gewonnen met zijn lekkere producten met als kronen op het werk het winnen van de meest prestigieuze vakwedstrijden (Beste slager van Nederland) en het winnen van Lekkerste Gehaktbal van Nederland. Inmiddels geeft hij de leiding aan één van de meest toonaangevende slagerijen in Noord-Nederland in Dokkum. De slagerij vindt zijn oorsprong in 1974 in het kleine dorpje Ternaard aan de waddenkust en is inmiddels uitgegroeid tot een hypermoderne slagerij met ambachtelijke productieruimte in de Friese Elfstedenstad Dokkum.
Slagerij Smit
Slagerij uit Dokkum
Klaas-Theo heeft als doel om klanten in zijn marktgebied en ook ver daarbuiten mensen te laten genieten van eerlijke, regionale en vooral lekkere producten. Dit doet hij met generaties oude recepturen en ook vernieuwende producten. De smaak van de ambachtsproducten wordt bepaald door de belangrijkste ingrediënten regionaal vlees, traditionele recepturen en vooral heel veel liefde voor het vak.